0230/81-152 КОНТАКТ ТЕЛЕФОН
Image Alt

Sveti Vračevi

Акредитација

У недељу, 27.11.2022. започет је процес оцењивања, у склопу процеса акредитације Специјалне болнице за психијатријске болести “Свети Врачеви“Нови Кнежевац.

Тим за спољашње оцењивање чине: др спец. Уранија Петровић, вођа тима, др.спец. Биљана Петровић и  Лидија Дељанин, виша медицинска сестра.

Првог дана акредитацијске посете, Тим за спољашње оцењивање одржао је састанак са представницима руководства, а том приликом др  Рената Миклош, в. д. директора болнице је кроз презентацију упознала госте са историјатом наше болнице, кадровској и организационој структури запослених, броју хоспитализација, амбулантних и дијагностичких прегледа, показатељима за унапређење квалитета рада, стратешком плану и стратешким циљевима установе за период до 2026. године .

Истог дана Тим за спољашње оцењивање прегледао је документацију као припрему за разговоре са члановима тимова у болници и обиласке служби и одељења.

Другог дана посете Тима за спољашње оцењивање у склопу акредитације наше установе, прегледана је документација области људских ресурса, управљања информацијама,  фармацеутске здравствене делатности и животне средине. Исти дан обављени су разговори са члановима тимова, обилазак служби и одељења као и разговор са фокус групом локалне самоуправе.

Током  трећег дана, по утврђеном плану, са спољним оцењивачима разговарали су чланови фокус групе запослених и пацијената као и чланови тимова за управљање и за руковођење.

На завршном састанку, чланови Тима за спољашње оцењивање Агенције за акредитацију здравствених установа Србије информисали су запослене о обављеној акредитацијској посети и општем утиску и том приликом су изразили захвалност за изузетну сарадњу са в. д. директорком болнице,  са руководством болнице и здравственим радницима и сарадницима установе.

У наредних 30 дана наша установа добиће комлетан Извештај са оценама за све тимове појединачно, као и одлуку, да ли ће наша болница бити акредитована, и на који период.