0230/81-152 КОНТАКТ ТЕЛЕФОН
Image Alt

Sveti Vračevi

Sertifikat o akreditaciji

Sertifikat o akreditaciji Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu

 

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu dobila je sertifikat o akreditaciji na sedam godina. Ovaj dokument najveće je priznanje koje dodeljuje Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

Akreditovano je sedam oblasti: rukovođenje, upravljanje, ljudski resursi, upravljanje informacijama, internističke grane, apoteka i životna sredina.

“Svako je imao neku svoju ulogu, svi su učestvovali i hvala im na tome što smo uspeli iz prvog puta da dobijemo sertifikat na sedam godina”, izjavila je dr Renata Mikloš, v. d. direktora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi”, Novi Kneževac”.

Tokom priprema za akreditaciju povećana je bezbednost pacijenata i zaposlenih. Unapređen je kvalitet rada u skladu sa standardima koji se odnose na kadar, opremu i prostor, kažu u Agenciji.

“To su nacionalni standardi Republike Srbije, vrlo su i ustanova se u proteklih godinu dana dobro pripremala, dobro su se prilagodili standardima, uradili niz procedura, definisali svoje postupke rada. Ocenjivači Agencije su u toku ocenjivanja konstatovali da su se oni dobro pripremili i da su podigli nivo kvaliteta”, saopštio je Vlado Davkovski, predsednik Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

Agencija će pratiti rad Specijalne psihijatrijske bolnice “Sveti Vračevi”, u okviru redovnih poseta koje se organizuju jednom godišnje.

Očekujemo da ove procedure zažive i da prave efekte akreditacije vidimo za godinu dana, poručio je Davkovski.

Vest u potpunosti preuzeta sa linka radio televizije Vojvodine.

https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/banat/sertifikat-o-akreditaciji-specijalnoj-bolnici-za-psihijatrijske-bolesti-sveti-vracevi-u-novom-knezevcu_1411085.html