0230/81-152 КОНТАКТ ТЕЛЕФОН
Image Alt

Sveti Vračevi

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti u Novom Kneževcu dobila sto miliona dinara za rekonstrukciju

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti u Novom Kneževcu “Sveti Vračevi” dobila je na konkursu Pokrajinske vlade preko Uprave za kapitalna ulaganja sredstva u iznosu od sto miliona dinara. Ovaj novac biće upotrebljen za rekonstrukciju objekta u kome se nalazi odeljenje “Psihijatrija dva.”

Reč je o delu Bolnice gde se leče pacijenti sa bolestima zavisnosti. Odeljenje ima 57 postelja.

“Značiće puno pacijentima da se zgrada rekonstruiše i da pacijenti borave u lepšem okruženju nego što je to sad”, rekla je Dr Renata Mikloš, v. d. direktora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi”, Novi Kneževac.

U toku je prikupljanje dokumentacije za javnu nabavku. Planirano je da radovi počnu za najduže dva meseca, odmah nakon njenog sprovođenja i potpisivanja ugovora sa izvođačima.

Sinc. Dr Renata Mikloš, v. d. direktora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi”, Novi Kneževac

“Radi se sve, rade se vodovod, instalacije, sobe, kuhinja, fasada, krov, sve što obuhvata rekonstrukcija odnosno adaptacija jedne zgrade”, kazala je Mikloš.

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu ima tri stotine bolničkih postelja. Psihijatri u ovoj ustanovi obave gotovo 4000 ambulantnih pregleda godišnje i neurolozi gotovo 1300. Bolnica ima sertifikat o akreditaciji na sedam godina. Ovo je najveće priznanje koje dodeljuje Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Vojvodine.

Tekst u celosti preuzet sa sajta Radio-televizija Vojvodine

https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/banat/specijalna-bolnica-za-psihijatrijske-bolesti-u-novom-knezevcu-dobila-sto-miliona-dinara-za-rekonstrukciju_1440179.html